ГоловнаВиховні справиГодина спілкування “Битва за Мощун, яка врятувала Київ!!!”

Година спілкування “Битва за Мощун, яка врятувала Київ!!!”

Битва за Мощун — одна з найзапекліших битв під час оборони Києва, що тривала з 27 лютого до 21 березня 2022 року, на початковій фазі російського вторгнення в Україну за контроль над селом Мощун  і околицями.

Мощун був стратегічно важливою позицією для окупантів, оскльки взявши його, вони могли вийти на Київ. Саме на Мощун росія кинула кваліфікованих бійців та значну кількість техніки. Мощунська битва стала однією з найважливіших битв оборони Києва в березні 2022.

Мощун став одним із форпостів оборони Києва. На невелике село Мощун – стратегічну точку, яку необхідно було взяти росіянам, щоб вийти на Київ – противник кинув кваліфіковані війська і усе можливе озброєння: ствольну і реактивну артилерію, міномети, авіацію. Попри складне становище, українській армії вдалось зупинити масований наступ противника і в подальшому відтіснити російські війська на лівий берег річки Ірпінь.

Програші російських військ в Мощуні, Ірпені, Макарові та інших населених пунктах, зрештою, змусили їх відступити з території Київської області.

Для учнів 8 класу класний керівник, Лапко В.В., провів годину спілкування на тему: “Битва за Мощун, яка врятувала Київ!!!”. Учні згадали назви міст-героїв, які проявили сміливість та допомагали вистояти одне одному і державі, переглянули фото та обговорили значення миру та важливість його збереження.