ГоловнаБезпека життєдіяльностіДень цивільної оборони

День цивільної оборони

24 травня в нашому навчальному закладі було проведено заходи по збереженню здоров’я присвячених Дню цивільної оборони. Метою заходу є активація в учнів критичного мислення в разі надзвичайної ситуації, здатності до самозбереження власного фізичного здоров’я та вміння реагувати та надавати допомогу іншим.

Протягом дня у всіх класних колективах були проведені інформаційні години спілкування на яких обговорювались такі теми як: “Пожежна безпека”, “Повітряна тривога! Не ігноруй! Реагуй!”, “На допомогу поспішай, першу медичну допомогу надавай” та ін.

Під керівництвом педагога-організатора Махині Н.М. та соціального педагога Потапенко Д.О. була проведена квест-гра, де учні мали змогу проявити свої здібності у знаннях з мінної та пожежної безпеки. Показали власні вміннях діяти в надзвичайних ситуаціях, при наданні першої медичної допомоги, при обстрілах, при хімічній небезпеці та інших ситуаціях, які можуть загрожувати здоров’ю людини. Команди, які брали участь були нагороджені похвальними грамотами.

Такі заходи є дуже важливими, адже вони допомагають дітям знаходити швидкі рішення в найнепередбачуваних ситуаціях. Ніщо не може бути важливіше за людське життя, то ж навчаймо зберігати та цінувати його!