ГоловнаНовиниВиховні справи22 квітня Всесвітній день Землі

22 квітня Всесвітній день Землі

                             
                        На всій планеті у цей день весняний
                        Святкується щорічний День Землі.
                        І недаремно квітень буйнотравий!
                         До цього дня прикрашує її.

Це чудова нагода вкотре замислитися над проблемою збереження навколишнього середовища, усвідомити необхідність порозуміння між людиною та природою, об’єднатися заради благополуччя нашого подальшого існування на планеті.

Класними керівниками 1-11 класів було проведено екологічні класні години на такі теми: “Будь до природи небайдужим”, “Про екологію рідного краю”, “Світ навколо мене та я в ньому”. Метою цих заходів було привернення уваги учнів до екологічних проблем, розвинути в них почуття відповідальності за майбутнє планети, розширити уявлення про те, що Земля – це спільний дім та збагатити їхні знання про екологію, навчити бути екосвідомими і любити рідний край, виховувати небайдуже ставлення до проблем охорони навколишнього природного середовища та жити в гармонії з ним.Окрім цього, педагогом-організатором Махинею Н.М., організувала для учнів різноманітні вікторини, квести, ігри-подорожі, які сприяли формуванню природоохоронної поведінки в учнів нашого закладу.

Бібліотекарем нашого ліцею Лапко Галиною Петрівною в цей день була здійснена виставка книг про дивовижний світ природи нашої планети Земля, де діти мали змогу більш детально ознайомитись із рослинним та тваринним світом. А також дізнатись про екологічні проблеми, які спіткають наше природне довкілля.

Для України сьогодні як ніколи актуальними є питання миру, захисту своєї землі, своїх людей та довкілля, що страждають від російських окупантів. Ми обов’язково збережемо наш дім, подолаємо ворога та почнемо відновлювати багату українську природу.