ГоловнаНовиниДень пам'яті20 лютого День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні



День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».
З цього приводу 20 лютого в Потіцькому ліцеї було проведено низку заходів. Ранок розпочався з загальношкільної тихої акції “Ангели пам’яті”. Учні та педагоги ліцею символічно облаштували інформаційну стіну пам’яті 100-нею паперових янголят, яких учні виготовили напередодні. Здобувачі освіти всіх класів активно доєдналися до цієї акції. На першій великій перерві вчитель історії України, Чабак Олена Андріївна, разом з учнями 11- класу провела радіо лінійку
«Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!», яка завершилась хвилиною мовчання. Протягом дня класні керівники 1-11 класів провели виховні години “Небесна Сотня – перші Герої російсько-української війни”. Класні керівники розповіли учням про героїзм та боротьбу українського народу за європейські цінності, свободу і прагнення до демократії у нашій країні та переглянули разом з учнями відеохроніку подій на Майдані «Майдан – символ національної гідності». Пригадали дітям події, які відбулися в країні у 2014 році та прослухали пісню-реквієм “Пливе кача”.

Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі!
Слава Україні! Героям слава!