ГоловнаНовиниБезпека життєдіяльностіРекомендації щодо коронавісу

Рекомендації щодо коронавісу


Коронавіруси становлять велике сімейство вірусів з доведеними хвороботворними властивостями по відношенню до людини або тварин. 
Заразитися 2019-nCoV можна від інших людей, якщо вони інфіковані вірусом. Захворювання може передаватися від людини до людини через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота хворого COVID-19 при кашлі або чханні. Ці краплі потрапляють на навколишні предмети і поверхні. Інші люди можуть заразитися в результаті дотику спочатку до таких предметів або поверхонь, а потім – до очей, носа або рота.
Відповідно до актуальних даних, більш вагомим фактором передачі вірусу, ніж повітря, є саме дрібні краплі, що виділяються з дихальних шляхів.


Як я можу захистити себе і запобігти поширенню захворювання?
Слідкуйте за актуальною інформацією про захворювання, яку можна знайти на веб-сайті ВООЗ, а також на сайті Міністерства охорони здоров’я України.
Дотримуючись простих запобіжних заходів, ви можете знизити ризик зараження або розповсюдження COVID-19:
Регулярно обробляйте руки спиртовмісним засобом або мийте їх з милом. Навіщо це потрібно? Якщо на поверхні рук присутній вірус, то обробка рук спиртовмісних засобом або миття їх з милом вб’є його.
Тримайтеся на відстані не менше одного метра від людей які кашляють або чхають. Навіщо це потрібно? При кашлі або чханні з носа або рота виділяються дрібні каплі, що містять вірус, які людина поширює навколо себе.
Перебуваючи занадто близько до такої людини, ви ризикуєте вдихнути ці краплі і заразитися від неї, в тому числі коронавірусною інфекцією, якщо людина хвора на COVID-19.
По можливості, не чіпайте руками очі, ніс і рот. Навіщо це потрібно? Руки торкаються багатьох поверхонь, і на них може потрапити вірус. Опинившись на руках, вірусні частинки можуть потрапляти в очі, ніс або рот. З цих частин тіла вірус може потрапляти до організму і викликати захворювання.
Дотримуйтесь правил респіраторної гігієни. Як вам, так і оточуючим слід дотримуватися правил респіраторної гігієни. Для цього необхідно прикривати рот або ніс згином ліктя або серветкою при кашлі або чханні.
Використану серветку потрібно відразу ж викинути.
Якщо ви погано себе почуваєте, залишайтеся вдома. При підвищенні температури, появі кашлю і скруті дихання якомога швидше звертайтеся за медичною допомогою. Слідкуйте за вказівками місцевих органів охорони здоров’я.
Навіщо це потрібно? У центральних і місцевих органів охорони здоров’я є найактуальніша інформація про ситуацію в районі вашого проживання. Своєчасне звернення за медичною допомогою дозволить медичним фахівцям оперативно направити вас до лікувальної установи. Крім того, ви тим самим забезпечите себе і допоможете запобігти поширенню вірусних та інших інфекцій.
Заходи індивідуального захисту для тих, хто нещодавно (за останні 14 днів) відвідував регіони поширення COVID-19:
·         Дотримуйтесь вказівок, поданих вище.
·         Якщо ви відчули певні симптоми, залишайтеся вдома до одужання, навіть якщо у вас слабо виражені симптоми захворювання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.