ГоловнаНовини закладуТиждень здоров’я

Тиждень здоров’я

«Тиждень здоров’я» в нашому закладі пройшов під гаслом «У наших руках щасливе майбутнє, бо ми за здоровий спосіб життя». Оздоровчі заходи, які були сплановані на цьому тижні мали на меті допомогти  учням осягнути глибину проблеми першопричини порушення здоров’я і набути знань та вмінь, які сприятимуть збереженню їх фізичного, соціального й психічного здоров’я. А також ці заходи були спрямовані на формування в учнів прагнення до постійного покращення свого способу життя та виховання свідомого ставлення до свого здоров’я.

Під час проведення тижня були використані різноманітні методи роботи, а саме: ігри, прогулянки на свіжому повітрі, екскурсії до парку, ранкові зарядки та виховні заходи під час яких з дітьми обговорювались корисні та шкідливі звички дітей, які впливають на загальний стан організму. Зокрема, класні керівники 1-11 класів провели з учнями години спілкування на тему: «Твоє здоров’я у твоїх руках».

Окрім цього, соціальний педагог Потапенко Діна Олексіївна провела оздоровчий захід з учнями 5 класу на тему: “Крокуємо до здоров’я”, під час якого учні розгадували загадки, малювали дерево здоров’я, складали тексти власних вистав та грали у різні інтелектуальні ігри. Вихованці 7 класу стали учасниками гри “Корисне та шкідливе”. Учні 4 класу взяли участь у квест-грі “Здорове харчування”, яке організувала та провела для них педагог організатор Махиня Наталя Миколаївна.

З учнями 6-Б класу було проведено квест “Стежками здоров’я”. Учні переглядали інформаційні відео “7 квітня – Всесвітній день здоров’я” та “Режим дня. Корисні та шкідливі звички”. Учні створювали постери про здоровий спосіб життя та влаштували цікавий квест з завданнями щодо корисних та шкідливих звичок під керівництвом класного керівника Оніщенко Марини Олегівни.

Сьогодні проблема здоров’я дитини, її уміння захистити себе в навколишньому середовищі була і залишається актуальним питанням у системі виховання і ми, дорослі, повинні вчити дітей зберігати його.