ГоловнаНовиниВідпочинок і дозвілля27 березня Всесвітній день театру

27 березня Всесвітній день театру

Театр — це магічний світ, де реальність переплітається з уявою, а актори стають персонажами та ведуть глядачів у незабутні подорожі. Він також є важливою частиною культурної спадщини суспільства, яка несе історію, традиції та цінності минулих епох у сучасний світ. Це дає змогу глядачам зануритися в різні епохи та розуміти, як змінювалася людська культура й мистецтво з плином часу. Театр стає мостом між різними поколіннями, допомагаючи нам зберегти зв’язок із нашим минулим.

З метою стимулювання розвитку творчих та інтелектуальних інтересів в учнів, ознайомлення їх із основними поняттями пов’язаних з театральним мистецтвом; залучення учнів до театральної творчості; виховання естетичних почуттів і смаків у дітей та свідомого сприйняття навколишнього засобами театралізації у нашому закладі було організовано ряд заходів до Всесвітнього дня театру, який відзначають в Україні 27 березня.

Класними керівниками 1-11 класів та вчителями української мови і літератури проводились заходи із перегляду та розігрування театральних вистав до таких літературних творів як: “Ріпка на новий лад”, “Міщанин-шляхтич”, “Сто тисяч” та інші. Окрім цього діти виготовляли елементи декорацій до цих вистав та вчились втілюватись у образи головних героїв. Для наймолодших вихованців дошкільного закладу було поставлено лялькову виставу до казки “Солом’яний бичечок”.