ГоловнаНовиниВиховні справи20 лютого 2024 року – десята річниця вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2024 року – десята річниця вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Ця дата стала символом незламної волі українського народу, його готовності боротися за свої права та гідність. Однак він є також трагічною сторінкою в історії України, коли мирні протести на Майдані перетворилися на кровопролитну боротьбу за майбутнє країни. 

20 лютого в Україні є символічно важливою датою, оскільки вона пов’язана з подіями під час Революції Гідності 2014 року. Цього дня в самому серці Києва відбулася одна з найбільш кривавих сторінок українського суспільства, протистояння між протестувальниками та силовиками.

Сьогодні наш заклад, як і вся Україна, відзначаємо День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

20 лютого в нашому ліцеї пройшли заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. В класних колективах відбулися години спілкування, уроки мужності «Гірке десятиліття…», під час яких здобувачі освіти переглянули відео сюжети про Героїв Небесної Сотні, також пройшли інформаційні п’ятихвилинки  на  уроках з історії України. Вчитель історії,Чабак О.А., підготувала і разом з активістами учнівського самоврядування провела  тематичну  радіолінійку «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила». Бібліотекарем було проведено огляд літератури «Янголи Інститутської». Символічно протягом дня лунала пісня “Пливе кача”, яка стала гімном Революції Гідності.

Тепер Небесна Сотня допомагає нам з небес. Віримо у Перемогу! Пам’ятаємо!..

Пам’яті полеглих будьмо гідні. Борімося – поборемо!

Слава Україні! Слава Небесній Сотні!