ГоловнаПсихологічна служба10 жовтня – Всесвітній день ментального здоров’я

10 жовтня – Всесвітній день ментального здоров’я

Що таке ментальне здоров’я?

Термін «mental health» часто перекладають як «психічне здоров’я», хоча він має дещо ширше значення і включає як емоційне та духовне, так і соціальне благополуччя. За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я включає «стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, сприйняту самореалізацію, автономію, компетенцію, зв’язок між поколіннями та самореалізацію інтелектуального та емоційного потенціалу».

Тобто великою мірою стан людини залежить від низки факторів, зокрема, наскільки добре вона реалізує свої здібності, долає звичайні життєві труднощі, здатна протистояти стресам, продуктивно працювати і робити внесок у свою громаду. Якщо раніше термін «психічне здоров’я» пов’язувався з хворобами психіки, то тепер – це питання людини і світу. Наскільки людина може відчувати мир у собі і безпеку зовні.

До Дня ментального здоров’я в нашому закладі для учнів 10-11 класів практичний психолог, Сорока Галина Петрівна, провела квест “Здоровим будь”. З дітьми було проведено різні психологічні ігри, такі як: “Дерево здоров’я”, “Логіка”, “Емоції та почуття”, “Поле чудес” та багато інших. Переможців заходу було нагороджено солодким призом та подякою за участь у квесті. Всі учасники отримали позитивні емоції від заходу.