ГоловнаНовини закладуУчнівське самоврядування: вибори президента учнівської ради ліцею

Учнівське самоврядування: вибори президента учнівської ради ліцею

Основною ланкою у становленні колективу є учнівське самоврядування – самодіяльна організація дитячого життя в ліцеї. Демократизація виховної діяльності ліцею передбачає широкий спектр напрямків формування активної особистості: пробудження національної самосвідомості учнів, розвиток самостійності, готовності займати активну позицію в колективній діяльності й брати на себе відповідальність, вміння відстоювати власні та колективні інтереси, розвиток здатності до розв’язання нестандартних проблем. Самоврядування захищає й забезпечує права всіх учасників колективу, сприяє формуванню у них громадянськості, організаторських якостей, допомагає педагогічному колективу в проведенні різноманітних заходів, виступає їх ініціатором у сучасній школі, яка самостійно формує органи самоврядування. Загалом учнівське самоврядування є незамінним помічником педагогів.

22 вересня в Потіцькому ліцеї відбулися вибори президента учнівського самоврядування.

Участь у виборах взяли учні середньої, старшої ланки та педагогічний колектив.

На пост президента парламенту було 3 кандидати: Майко Святослав (9 клас), Бондюк Катерина (10 клас) та Блищик Вікторія (10 клас).

Кандидати в  президенти розробили програму своєї майбутньої роботи та провели агітацію.

Під час голосування була відтворена атмосфера справжніх виборів — учні та вчителі позначали свого кандидата в бюлетенях і кидали їх в спеціальну скриньку для голосування.

Після виборів бюлетені були успішно підраховано, декілька разів перераховувались, щоб все було точно.

Перемогла Блищик Вікторія, тож вітаємо нашого нового Президента учнівського самоврядування Потіцького ліцею!!!