ГоловнаНовиниНовини закладуАтестація вчителів в 2022-2023 навчальному році

Атестація вчителів в 2022-2023 навчальному році

Атестаційний період – це надзвичайно важливий етап діяльності закладу.
Досвід свідчить, що атестація відіграє основну роль у становленні, згуртуванні та вихованні творчого колективу. Під час атестації вивчаються професійні якості вчителя, його сильні та слабкі сторони, рівень загальної культури, створюються оптимальні умови для вивчення і впровадження педагогічного досвіду кращих учителів закладу.

На початку атестаційного періоду в закладі були створені умови для успішного проведення атестації, видані накази, розроблені та затверджені заходи з підготовки та проведення атестації. Згідно плану роботи атестаційної комісії на 2022-2023 н.р. здійснено:

– корегування плану атестації на рік;

– проведено робочі засідання шкільної атестаційної комісії;

– організовано виступи вчителів, що атестувались, на засіданнях шкільних та районних методичних об’єднань, педрадах;

– вивчено рейтинг вчителів, які проходили атестацію, за рівнем кваліфікації та загальної культури;

– проведено творчі звіти.

Атестаційна комісія відповідно до затвердженого графіку роботи вивчала педагогічну діяльність осіб, які атестуються, шляхом відвідування уроків, позаурочних заходів, вивчення рівня навчальних досягнень учнів, з предмета, що викладає вчитель, ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов’язків, його участі у роботі методичних об’єднань, фахових конкурсах та інших заходах, пов’язаних з організацією навчально-виховної роботи, тощо.

У цьому навчального року діяла форма проведення творчих звітів «Сходинками педагогічної майстерності». Творчий звіт передбачав такі сходинки:

– оформлення портфоліо,

– відкриті уроки, позакласні виховні заходи,

– виставку методичних надбань «Родзинки досвіду»,

– презентація та захист власного педагогічного досвіду з використанням новітніх технологій.