ГоловнаНовиниПредметні тижніШевченківський тиждень в нашому ліцеї

Шевченківський тиждень в нашому ліцеї

Березень в Україні часто називають Шевченковими. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко- велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум’яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

 “Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!”. Під таким акордом у нашому ліцеї в рамках Шевченківських днів проведено різноманітні заходи, метою яких було на прикладі життя й діяльності Кобзаря виховувати любов до рідної землі, свого народу, мови і культури; сприяти усвідомленню власної ролі й відповідальності в майбутньому за долю нашої держави; вшанувати пам’ять геніального українського поета.

   Шевченківські дні пройшли в нашому закладі дуже активно, ніхто з наших вихованців не залишився осторонь. Для вшанування пам’яті про Великого Пророка, Генія, Мислителя було проведено низку заходів. Серед учнів початкової ланки проведені години спілкування “Тарасові шляхи”. Під час яких учні послухали цікаву й захоплюючу розповідь про життя та творчість поета, переглянули відеопрезентацію “Життєвий шлях Т.Г.Шевченка” та розгадали кросворди. Учнями 11 класу проведено радіолінійку “Шевченко в моєму серці”, яку підготувала Бажан Т.В. та оформленно інформаційну стіннівку.

Дуже цікавим виявився захід « Тарас Шевченко-наш. Він для усіх століть…» для учнів 5-11 класів, який підготували та провели наші філологи Матвієнко Ірина Анатоліївна та Бажан Тетяна Володимирівна. Учасники свята декламували вірші геніального поета, співали пісні, розігрували сценки з життя Тараса. Завершилось свято танцювальним номером. Родзинкою заходу стало декламування “Заповіту” англійською мовою ученицею 7-класу та музичні номери від учениць 9 класу,а також гра на сопілці від учениці 5-Б класу. Всі діти постарались на славу!!!

Загалом, Шевченківський тиждень пройшов цікаво й насичено.