ГоловнаНовиниПатріотичне вихованняДень пам’яті Героїв Крут 2023

День пам’яті Героїв Крут 2023

29 січня в Україні відзначають 105-у річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

Тоді, 105 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті російської агресії.

Бій під Крутами був оборонною операцією, яка зупинила на кілька днів наступ переважних сил ворога. Ця битва символізує патріотизм, стійкість і самопожертву української молоді в боротьбі за державність.

Протягом тижня класні керівники (5-11 класів) ліцею з метою вшанування пам’яті Героїв Крут провели тематичні виховні години та разом з учнями переглянули відеоролик “Бій за майбутнє” . Говорили про перших кіборгів та незламність молодого покоління у боротьбі за незалежність.

   Вічна слава й пам’ять Героям, які полягли в бою за свободу України.

  Сьогодні ця боротьба триває з тим же ворогом…

   Щира вдячність усім, хто нині виборює нашу перемогу, право жити у вільній країні на своїй землі.

   Слава Україні! Слава усім її Героям!