ГоловнаНовиниБезпека життєдіяльностіСтоп булінг!

Стоп булінг!

В ОЗО “Потіцький ліцей” проходить тиждень протидії булінгу. З метою запобігання проявів насильства в учнівському середовищі у класних колективах відбулися тематичні заходи.

Для того, щоб першокласники стали дружнішими, з ними провели “Ранкове коло”. Діти вирізали і розфарбовували долоньки “Я подолаю булінг “. Учні 3 та 4 класів переглядали мультфільми та відео, які допоможуть запобігти булінгу серед дітей; інсценізували та обговорювати тематичні ситуації; розучували правила справжньої дружби.

У 5 класі проведене виховне заняття ,,Стоп булінг”. Під час заняття учні виконували й обговорювали вправи на знайомство, переглядали відео та вчилися практично надавати допомогу однокласникам. Учні 8 класу переглянули відеоролик “Жорстокість, що зашкалює”. Дев’ятикласники обговорювали питання булінгу в школі та дома, створили плакат протесту: «Ні – насильству! Стоп булінг!», провели вправу «Знайди зайвого у класі» (діти записували імена дітей із класу, з якими вони товаришують або хотіли б товаришувати). Діти розповідали, чи є в їхніх сім’ях насильство і як воно проявляється.