ГоловнаПсихологічна службаЗапровадження НУШ в середній школі

Запровадження НУШ в середній школі

Із 1 вересня 2022 року вчителі 5-х класів прийняли естафету впровадження реформи НУШ в середній школі. Навчання у 5 класі передбачає впровадження інноваційних підходів до структури та змісту навчання, розвиток дослідницьких навичок дитини. Педагоги нашого ліцею організовують пізнавальний процес, який приносить радість дитині, широко використовують в освітньому процесі дослідницьку та проєктну діяльності.

Уміння вчитися – це ще одна навичка, яка стане в пригоді кожній людині. Саме тому навчання побудоване на дослідженнях: дитина самостійно шукає відповіді на запитання, осмислює вивчене, а вчитель допомагає їй у цьому. Через гру (тобто моделювання ситуацій із додаванням руху, гумору й творчих завдань) учні дізнаються набагато більше, розвивають дослідницькі навички. Учні не просто набувають знання, а й навчитаються використовувати їх на практиці.

Дуже важливо навчити дітей працювати в команді й співпрацювати. Саме тому значну частину навчального часу присвячено роботі в групі. Причому школярі не просто разом розв’язують приклади, а готують проєкти і спільно шукають рішення проблем.

Учні 5 класів разом з вчителем географії Зваричем Олександром Івановичем виконали проєктну роботу на тему: “Овочі що найчастіше використовуються для приготування їжі”.